Едва поела първите си глътки въздух, образът на Афраа обиколи света

...
Едва поела първите си глътки въздух, образът на Афраа обиколи света
Коментари Харесай

Каква е съдбата на бебето, родено под отломките в Сирия?

Едва поела първите си глътки въздух, обликът на Афраа обиколи света и се трансформира в знак на страданието, породено от смъртоносното земетресение от 6 февруари.

Малкото момиченце се роди под руините на срутена постройка в Сирия и осиротя незабавно по-късно. Когато бе избавена, тя още беше обвързвана с пъпната си шнур за своята майка, която не оцеля. Сега бебето носи нейното име.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 508
Съдбата на момиченцето трогна целия свят и хиляди хора пожелаха да осиновят новороденото. Днес то има дом и ще пораства при свои близки родственици. След ДНК тест сирийските управляващи са разрешили Афраа да бъде осиновена от вуйна си и чичо си, написа Дарик.

„ Сега тя е едно от моите деца “, описа нейният чичо по майчина линия Халил ал-Савади пред организация Асошиейтед прес. „ Няма да различавам сред нея и моите деца “, даде обещание той.

Видеозапис от спасяването на Афраа малко след труса обиколи обществените мрежи. Драматичните фрагменти посочваха мъж, който излиза от отломките, до момента в който носи малкото бебешко телце, покрито с прахуляк. Съобщава се, че бебето е престояло под рухналата постройка повече от 10 часа. По думите на лекарите, когато новороденото е откарано при тях, то е било в много тежко положение, с голям брой пострадвания и рани по цялото тяло.

Сградата, в която живеело фамилията му, рухва при земетресението с магнитуд 7,8 в Джиндайрис, град, следен от опозицията в провинция Идлиб. Майката почнала да ражда скоро след бедствието. Сред жертвите са бащата на Афраа, както четиримата й братя и сестри.

" Това момиченце значи толкоз доста за нас, тъй като от фамилията й не ни остана никой също така бебе “, показа чичото пред организация Ройтерс.  „ Тя ще бъде спомен за мен, за сестра ми и за всички наши родственици, които починаха. “

Халил ал-Савади е присъствал на избавителната интервенция, когато бебето е извадено. Заради вълната от искащи да я осиновят, чичото се тормозил, че някой може да отвлече Афраа по време на двете седмици, които прекарва в болничното заведение.

Новото семейство на момиченцето няма дом, тъй като той също е опустошен при труса. Те са отседнали при свои братовчеди, все пак и за момент не се замислят дали да осиновят дребната Афраа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР